Links

Deze fietsvierdaagse is z’n beetje de moeder aller fietsvierdaagsen, diverse startpunten Assen, Emmen, Diever, Meppel, Westerbork, Dalen, Norg en Hoogersmilde. Speciale routes voor kinderen, deze routes hebben ook activiteiten voor de kinderen onderweg. Met een proloog op Zondag.

Lees meer...

Het TT circuit bevindt zich op circa 15 minuten lopen van de camping. Op TT Circuit Assen worden jaarlijks verschillende motor- en autosportwedstrijden verreden. Onder meer de MotoGP, de Superbike en de Champ Car World Series. Zelf rijden is ook mogelijk.

Lees meer...

Wilt u gezellig een avondje uit? Dan heeft het Assen het gezelligste theater van Drenthe. Theater De Nieuwe Kolk heeft twee fantastische theaterzalen, waar het komende theaterseizoen alle genres aan bod komen. Op het podium van de grote zaal kunt u genieten van onder andere opera, musicals, dans, toneel, de grote namen van het cabaret en niet te vergeten van klassieke muziek

Lees meer...

Met een grote nieuwbouw heeft het Drents Museum veel ruimte voor grote wisselende internationale tentoonstellingen. Ook de oudbouw is in 2011 opnieuw vormgegeven. Het prachtige contrast tussen oud en nieuw begint al bij aankomst bij het museum. Tegen de achtergrond van het oude Koetshuis ligt de nieuwe, gedeeltelijk ondergrondse tentoonstellingszaal.

Lees meer...

De camping ligt 50 meter van de Baggelhuizerplas. De recreatieplas Baggelhuizen is gelegen aan de westkant van Assen. De diepte van de plas is zo'n 2,50 meter diep. De plas ligt midden in een recreatiegebied van zo'n 125 ha. Informatie over de zwemwaterkwaliteit vind je op zwemwater.nl

Lees meer...

Benieuwd hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en wonen? De prehistorie komt tot leven in het Hunebedmuseum in Borger! De eerste boeren die zich in Drenthe vestigden bouwden grote stenen grafmonumenten, hunebedden, waarvan de restanten nog steeds in Drenthe zijn te vinden. In de provincie Drenthe staan nog 54 hunebedden.

Lees meer...

Op een koude winterse dag ziet het bos er kaal uit. De lucht is grauw en de meeste bladeren liggen al op de grond. Toch is het een leuke ervaring om tussen de toppen te lopen. Het Boomkroonpad in Borger hangt dan ook zo’n 25 meter boven de grond. Hoe anders zal het hier in de lente zijn, wanneer de knoppen beginnen uit te komen; in de zomer als de bomen helemaal groen

Lees meer...

In Drenthe, met name in het museumdorp Orvelte, staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom!

Lees meer...

In Zuidlaren, Drenthe ligt het attractiepark Sprookjeshof. Het park bestaat uit een restaurant, sprookjespark, een speeltuin en een kinderboerderij. Het is met name gericht op gezinnen met jonge kinderen. In het sprookjesgedeelte loopt men tusen bekende sprookjes als de Gelaarsde Kat, Sneeuwwitje, Assepoester, Berend Botje en nog vele anderen.

Lees meer...

In het subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever kan iedereen, jong en oud, genieten van volop waterplezier. Trotseer de golven in het golfslagbad, laat u meevoeren in de wildwaterkreek of waag een afdaling van de glijbaan. Tijd voor ontspanning is er in de whirlpools, sauna’s (gekleed), de kruidenbaden en onder de zonnehemels.

Lees meer...

Zet de tijd voor een paar uur een eeuw terug! “Ik ben in een prachtig land” schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo. Het land waar hij op doelde was Drenthe. Die provincie ademt nog de sfeer van jaren en zelfs eeuwen her. Hier zijn hunebedden, prehistorische grafmonumenten, uitstekend bewaard gebleven en zij noden de toerist tot een fikse stap terug in de tijd.

Lees meer...

Activiteiten in de buurt